Kort verslag gemeenteraad februari 2024

Iedere maand brengen we verslag uit van de beslissingen van de gemeenteraad. Heb je een vraag over deze of andere dossiers? Contacteer ons dan via hallo@liberaalsintniklaas.be
Kort verslag gemeenteraad februari 2024
  • ‍Op zondag 31/3 rijdt de Ronde van Vlaanderen door Sint-Niklaas en maken de renners een rondje rond de Grote Markt. De dag ervoor doet ook de Ronde van Vlaanderen voor wielertoeristen Sint-Niklaas aan, de raad keurde een convenant goed met daarin afspraken rond veiligheid, milieu en communicatie.

  • In het sportcentrum in de Meesterstraat (Nieuwkerken) wordt het kunstgrasveld gerenoveerd. In het nieuwe Sportkringpark (Puyenbeke) wordt een nieuw kunstgrasveld aangelegd. Er is deze legislatuur nog budget voor een extra nieuw kunstgrasveld. Gemeenteraadslid Karel Noppe pleit ervoor om snel duidelijkheid te verschaffen waar dat veld zal komen. Drie clubs uit Sinaai, met elk een sterke jongerenwerking, zijn vragende partij.
  • Voor het ruimtelijk uitvoeringsplan van het nieuwe ziekenhuis op de Neerkouter is een verkeersstudie nodig. De stad start deze studie op en werkt hiervoor samen met Vitaz (ziekenhuis) en AWV. Eens klaar, kunnen we hopelijk een snelle doorstart maken in dit dossier. De bouw van het ziekenhuis is belangrijk voor Sint-Niklaas en het Waasland.
  • De Vlaamse Regering wil watergevoelige gebieden beter beschermen. In Sint-Niklaas staat het park Hein Deprez (Belsele) op de radar. De raad geeft positief advies voor de erkenning van het park als watergevoelig openruimtegebied. Met deze erkenning beschermen we het landschap en stellen we het vrij van bebouwing.
  • De raad ging akkoord met de aankoop van 2 percelen ter uitbreiding van het Puitvoetbos. De percelen liggen vlakbij de lokalen van KSA Sint-Paulus, Puitvoet vzw, de scoutslokalen en de Koninklijke Wase Tennisclus. Hiermee versterken we deze groene long.

Andere topics